Första gången utanför valplådan

Första gången utanför valplådan

Idag blev det mycket spännande 😀 Småttingarna fick lämna valplådan och utforska utrymmet utanför för första gången.

När matte hämtade dem ur lådan la jag mig direkt och ammade. Så blev de lite tryggare på den nya ytan. Sedan reste jag mig och du kan se att alla är lite tveksamma i början. Förutom Femman som måste direkt kika rund hörnet 😆

Jag stoppade henne eftersom jag tyckte att alla skulle först undersöka den delen av rummet.

Sedan flyttade matte sig och utrymmet som valparna fick undersöker blev större.

Först rörde de sig långsamma. Spännande att se vem som blev snabbt säkrare och snabbare. Sexan var den första som började hoppa och undersöka.

Sjuan är den som ligger kvar. Han hänger ju lite efter i utvecklingen (en till två dagar). Matte funderade över hans beteende och är inte riktigt säker på om han bara var trött eller om han blev lite överfordrat av situationen.

Jag gick till honom och kollade om allt var bra. Han reste sig och började också undersöka rummet lite, men väldigt långsamt. Snart la han igen på sidan. Jag väckte honom återigen och slutligen kom han fram till oss och jag ammade honom. Det ger trygghet. Därefter när vi flyttade oss till andra sidan rummet, la han kvar igen och somnade. Det känns lite konstigt med allt liv omkring. Antingen var han verkligen trött och kan koppla även om det finns mycket omkring eller det finns något fel med honom …

Senare, när matte satt valparna tillbaka i lådan, vaknade Sjuan. Du kan se det i andra filmen. Han började undersöker rummet, långsamt men noggrant. Han fick tiden han behövde för det. Trean och Femman fick vara med så att han inte kände sig ensamt.

När Trean och Femman blev trötta fick de vila i valplådan också och Sjuan fick en extra klunk mjölk i lugn och ro utanför.

Ettan är den som vandrade runt där helt själv en stund och undersökte hörnet och utgången i lugn och ro.

Såg du Sexans söta hoppsan och hur han plumsade på rumpan när han satt sig. (Kolla vid 7:10) 😆 

Här börjar Sjuan undersöka rummet också:

Här är de trötta tillbaka i valplådan och Sjuan får lite extra mjölk.

Ikväll blev det lite lek i lådan 😀

Den som hoppar runt är Sjuan. Matte är nu säkert på att han var trött när de var utanför lådan. Får se hur han beter sig imorgon.

De två som leker i slutet är Tvåan och Fyran <3

Så här sov de sötnosarna efter äventyret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*