Första lektion ”sitt” och lek med matte

Första lektion ”sitt” och lek med matte

När jag var liten missade matte varför som helst att lära mig ”sitt”. Jag kunde ”ligg” och många andra grejer och jag kunde sätta mig förstås, men kommandot ”sitt” visste jag inte vad det betydde.

När jag var 5 månader visade sig detta vara ganska praktiskt, eftersom min matte var inbjuden att vara statist i ett hundtränarprov. Examinandens uppgift var att förklara för henne hur man lär en hund att apportera. Examinanden får snabbt reda på att själva uppgiften var att visa henne hur hon ska lära sin hund att ”sitta”, eftersom ett fungerande ”sitt”-kommando är en förutsättning för att en hund ska kunna skickas till apporten och lämna över apporterbock ordentligt på slutet.

Det var väl praktiskt men hon tyckte också att det var lite pinsamt därför har hon bestämt att nu börjar hon tidigt med att lära valparna ”sitt” 😆 

Nej, egentligen spelar det ju inte så mycket roll om en hund kan ”sitt” eller inte, det finns mycket viktigare grejer att lära sig, eller hur? 😉

Vad tycker du är det viktigaste som en valp borde lära sig? – Imorgon släpps mattes nästa nyhetsbrev med just detta som ämnet. Har du redan prenumererat på nyhetsbrevet? Du kan göra det direkt längst ner på sidan 😀

Du hittar alla nyhetsbrev som matte har skrivit på www.hundtts.se/nyhetsbrev/

Njut nu av filmen där matte lär varje valp första stegen till ”sitt”-kommandot och därefter har en lekfull och rolig stund med de 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*