Från rymmande valpar och andra utflykten

Från rymmande valpar och andra utflykten

I morse blev det lite kaos som vanligt när jag och matte kommer in i valprummet. Valparna var hungriga efter natten förstås. De sover lite längre nu, faktiskt oftast mellan 4 och 5 timmar.

Idag rymde de för första gången. Matte tog bort porten för att underlätta för mig att komma in – men innan jag kunde kliva in klättrade den första valpen redan ut 😆 Det var Tvåan som lyckades rymma och Femman som ville följa efter.

Lite senare lyckades matte fånga in lite skällande – jo, de blir högre 😆 

Sedan blev det dags för andra äventyret utanför valplådan. Alla var pigga och undersökte rummet idag. Så spännande att se hur beteendet skiljas åt redan. I filmen satt matte ”namn” på valparna i några scener.

I en scen är Ettan ensam i hörnet som igår. Hon pipar hela tiden och verkar söka något. Matte försöker tilltala henne och lockar henne till oss – förgäves. Varför Ettan gör så vet vi inte. Har du någon idé? Meddela gärna i kommentarerna och låt oss diskutera.

Iaf vet vi att inkallning med 3 veckors valparna inte fungerar än, inte ens tilltal – det blir mycket att träna på 😉

Sexan fick sin första tillsägelse idag. Så riktigt vet matte inte, varför jag gjorde detta – jag låter henne gissa lite 😉 Hon antar att det var hans energifullt hopp, han är den största av valparna och mest på. Om du tolkar situationen annorlunda så meddelar gärna 🙂

Hon kan inte heller förklarar varför han gnäller hela tiden och inte lägger sig till de andra och dricker efteråt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*