Melina är hemma igen

Melina är hemma igen

Ojojoj, min stackars Melina var borta nästan ett dygn. Hon mådde illa helt plötsligt i måndags kväll och så körde matte och husse med henne till djursjukhuset i Luleå.

När matte ville hämta valparna i måndags kväll niotiden satt Melina med stark magont och ville inte röra sig. Två timmar tidigare hade hon varit helt pigg men nu såg det allvarligt ut.

Matte ropade efter husse och han tog hand om de andra valparna. De fick kissa och sedan stängde han in de för att sova. Under tiden ringde matte flera veterinär tills hon hamnade på djurkliniken Gammelstad i Luleå som var närmaste veterinär med beredskap. Husse hämtade bilen och matte klev in med stackars Melina i knäet. De körde två timmar till Luleå och Melina la hela tiden lugnt i mattes knä. Hon var vaken och tillgänglig men hade tydligen ont i magen och varm, drygt 40 grader feber som visade sig lite senare.

När de kom fram ville Melina inte röra sig och hade uppenbarligen ont i magen. Veterinären palperade hennes mage och den visade sig som känslig och hård. Som sagt hade hon feber och andades högt. De tog blodprov som visade på en inflammation. Hon röntgades. En liten sten i tarmen men den kunde inte vara orsaken. Ett område på bilden kunde inte riktigt bedömas därför rekommenderas veterinären att undersöka med ultraljud nästa dagen.

Så fick lilla Melina stanna i sjukhuset. Hon fick smärtlindring och febersänkande medel. Och matte hade väldigt svårt med att lämna henne där fast alla var otroligt snälla och det kändes trygg där.

Nästa morgon var hon piggare, ingen feber längre och hon hon var hungrig. Hon bajsade och stenen kom ut.

Därför att veterinären inte kunde förklara inflammationen bestämde de att göra ultraljudsundersökning. Den visade att det var allt bra i magen och med alla organen – så bra 🙂 fast man fortfarande inte visste orsaken för inflammationen.

Under dagen mådde Melina allt bättre och man märkte inte någon sjukdom längre. Så fick matte köra till Luleå igen och hämta hem lilla gumman.

Åh, vad glad matte blev att får hämta henne. Lyckligtvis behövde hon inte köra ensamt. Annika, pappans matte, följde med. Så blev resan roligare och kändes inte så långt. Det gick inte så fint att köra som natten innan där det var lite frost men klart fullmåne och torr. Nu snöade det då och då.

 Hur glad Melina blev att se matte och sedan att träffa mig och syskonen. Och så glad jag blev att hon var hemma igen <3

Fortfarande vet vi inte vad det nu var som gjorde henne så sjuk. Vi hoppas bara att det inte kommer tillbaka. Idag iaf var hon väldigt pigg och verkade som om hon måste ta igen allt som hon inte fick springa dagen innan. 😆 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*