Om mina fantastiska små mirakel

Om mina fantastiska små mirakel

Idag blev det lugnt i valprummet 🙂 Småttingarna sover allt längre, kring två timmar för tillfället, och jag vilar eller är med matte någonstans utanför rummet för att få också lite lugn och för att inte väcker upp bebisarna.

Matte säger att under den kommande veckan kommer vi att återhämta oss. Jag märker att jag är trött. Nu när jag inte längre har feber och min cirkulation inte längre går i full fart, blir jag trött och njuter av att ligga nära matte för att kunna vila.

Matte är också trött fast hon kunde sova i sin egen säng inatt. Jag klarade det med att amma valparna själv och bara en gång väckte jag henne för jag var så kissnödig.

Jag förstår att hon är trött, det är ju inte bara valparna nu utan det fixades en ny port och dörr till träningslokalen under veckan också (blev verkligen jättefint! 🙂 ) Dessutom skriver hon ju upp mina tankar, något som hon verkligen tycker är roligt (otroligt, hon hatade att skriva i skolan, hur man väl förändras under livet 😆 )

Hon funderar om det nog någon är som läser det här… Nu be jag dig, snälla läsare, vill du lämna en kommentar till henne, så att hon vet att det finns faktiskt folk som tycker att det är roligt att läsa det här.

Sju små mirakel föddes den 10 augusti 2022 <3

Nu vill jag berätta lite om mina små mirakel.

Det blev 3 flickor och 4 pojkar som såg dagens ljus. Därför att de inte har fått namn kallas de först Ettan till Sjuan. Först ville matte tecknar de på något sätt eftersom de ser alla ganska lika ut. Det fanns lite ull i olika färg men det blev inte bra och matte var rätt att bebisarna kommer trampa i det och fastnar på något sätt. Så satt matte sig ner med Annika, pappans matte som var lyckligtvis med på förlossningen, och de kartlade alla olika särskilda tecken som fanns i valparnas päls.

Alla valpar är svart med vita sockor eller strumpor och har mer eller mindre vita tecken på bröstet. Några har vita svansspetsar, några är helt svartvit som jag, några har lite brun från pappan också.

Det första matte och Annika kom på var att alla flickor har vita tecken på pannan, pojkarna inte – vad bra! Ettan, förstfödda flickan, är helt svart med vita strumpor, har en vit svansspets och en prick på pannan. Hon var jättepigg när hon föddes och började direkt att skrika, sprattla och dricka – så som jag som min uppfödare berättade 🙂 Jag är också förstfödd och Ettan ser exakt ut som jag <3 På fotona är Ettan drygt ett dygn gammal.

Nästa flicka som föddes var Fyran. Hon var med 470 g tyngst och innan hon kom till ljuset blev det 5 och en halv timme uppehåll i födseln. Fyran har ett smalt vitt streck på pannan, en tydligt vit svansspets och är lite brunt färgad också.

Tredje flicka är Femman. Hon följde direkt efter Fyran och det var ganska lätt att krysta fram henne 🙂 Femman var direkt väldigt agil och började suga på mattes finger redan medan jag rensade henne. Strecket på Femmans panna är lite bredare än Fyrans. Hon är tydligt brunt färgad och har en pytteliten vit svansspets.

Nu kommer pojkarna. Fyra är de och det finns två som är svart utan brun och två som är med brun. Dessutom har två vita svansspetsar och två har svarta svansspetsar – lyckligtvis paras dessa så att just på det kan man skilja de 😀

Tvåan är svart och har en svart svansspets, dessutom har han bara vita tåspetsar på alla fötter. Han var med 425 g näst tyngst. Bilden längst upp visar Tvåan vid 5 dagars ålder.

Trean är också en pojke. Han var med 355 g en av de små. Även han var direkt väldigt agil och ville dricka. Han har en svart svansspets som Tvåan men är brunt färgad också.

Nu kommer de sista två pojkarna. Sexan har en tydlig vit svansspets och är bara svart utan brun. Han var också stor och vägde 420 g.

Sjuan, den sistfödda, var lite problembarnet i början. Han ville inte dricka. Matte masserade honom, la honom på den bästa spenen och uppmuntrade honom om och om att dricka – i en hel timme – och sedan drack han! Plötsligt kom det liv i honom och det gick snabbt och han klarade sig väldigt bra 😀 Han har en pytteliten vit svansspets lika som Femman och är också lite brun färgad. Dessutom har han absolut söta tassar – så som alla <3

Nu vet du hur du kan skilja åt alla valpar och kanske du känner igen den ena eller andra på filmerna.

Matte sa att när de blir större och mer agila, får de halsband i olika färg. Antagligen byts namn sedan till halsbandets färg 😉 Så blir det också lättare att skilja de under kull observerings kursen. Har du redan hört av denna kursen? Där kan du lära dig mycket om valpar, deras beteende, personlighetsutveckling, första fostran, mm. Kursen börjar veckan 35 och du träffar valparna en gång under veckan i 6 veckor. Och mig förstås också 🙂 Är du intresserad? Sedan kontakta matte direkt och vi ses!

Här ser du alla flickorna vid 5 dagars ålder:

Här följer alla pojkar vid 5 dagars ålder:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*