På Solbacken

På Solbacken

I veckan blev det första träningsträffar i stan för 5 av 7 valpar 😀  De fick åka med till Solbacken och gick en sväng över parkeringen. Väldigt spännande vad en liten valp får uppleva där – barnvagn kände de redan, men kundvagnar, cyklar, bilar, mycket folk, springande barn, självöppnande och roterande dörrar, blinkande ljus, höga ljud, olika underlag – alla sinnen utmanades.

Matte gick med gänget ganska långsamt, det gällde att småttingarna fick tillräckligt med tid för att ta upp alla olika stimuli.

Matti och Poca som var med i tisdags klarade denna utmanande promenad utmärkt. De var lugna och säkra och satt sig ofta och tittade bara.

Elli, Fips och Teddy, det svarta gänget ;-), tyckte att allt som de upplevde var väldigt spännande. Teddy och Fips vek ibland baklänges, Ellis agerande var mer framåtriktad. Tack vare mycket stöd och de närvarande människornas lugn klarade alla promenaden mycket bra. När de kunde sitta nära sina människor och ta sig tid att ta in allt runt omkring dem lugnade de ner sig och blev mer självsäkra.

Hämta ut och fördela valparna på de olika hundföraren. Tack för att ni var med 🙂

Fika är viktigt, det ska också de nya medlemmarna i gänget lära sig direkt.

Under fikat fick valparna titta vad som fanns runt omkring. Viktig tid för att landa.

Kolla de huvudrubrikerna på hundarnas dagstidning.

Bilresorna går bättre med varje gång. Alldeles tyst och “bara lite kiss” 😉

Här kräktes stackars Teddy igen och de andra städade 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*