För vem?

Doga-promenaden är för dig som vill uppleva naturen på ett nytt och medvetet sätt. Du kommer att röra dig medvetet, iakttar lukt och ljud, rastar, varvar ner, yogar, mediterar och gör doga-övningar med din hund. Du får idéer hur du kan ta in dogan i dina vardagliga promenader. Ingen förkunskap krävs.

Förutsättningar:

Inga.

Upplägg:

1 tillfälle à 3 timmar

Vad behöver du för att vara med på promenaden?

Du behöver inget speciellt material för att vara med på doga-promenaden. Klä dig bekvämt och efter vädret och ta med ett mysigt underlag för dig och din hund där ni kan sitta eller ligga på. En filt och en kudde kan också vara bra att ha. Tänk på att du måste bära sakerna.

Vad kommer vi att göra under promenaden?

Under promenaden varvas yogaövningar, meditation, mindfulness, massage och övningar med hunden.

Alla hundar är kopplade och vi håller avstånd så att din hund kan koncentrera sig på dig och slappna av tillsammans med dig. Målet är att varje ekipage kommer att vara in sin egen bubbla.

Du får tid för att ställa frågor, ge feedback eller bara berätta hur det gick. Dessutom finns lite speciellt doga-fika som ingår i priset.

Vi går 2-3 km.

Hatha-Yoga för dig

Yoga-övningar som vi gör, kommer främst från Hatha-yoga, en sorts yoga som är väldigt mjuk och välgörande för kroppen. Hatha-yoga handlar inte om att utföra övningarna på ett perfekt sätt, utan att du mår bra och känner in din kropp. Kan du inte göra en övning, har ont eller mår inte bra, så avbryter du, slappna av en stund och kanske börjar om och går inte så långt in i rörelsen eller ställningen. Du kan gärna fråga mig under eller efter passet hur du kan anpassa övningen till dig.

Övningar för din hund

Jag visar och guidar alla övningar. Med mig är Aussi-tiken Anima som (kanske 😉 ) hjälper mig att visa. Frivillighet och känslor är viktiga i dogan därför är det ibland lite krångligt med att visa något med egen hund under passet 🙂

Samma sak gäller för dig och din hund. Det kan hända att du inte kan göra övningarna med din hund för de passar inte er just nu. Då tvinga inte hunden utan försök att släppa allt prestationstanke som kanske dyker upp. Även övningar som verkar vara lätta, kan vara mycket krävande för hunden inte minst på mentala planet. Förvänta dig inte för mycket av din hund. Känn in den, erbjuda övningen men tvinga inte och ge hunden så mycket tid som den behöver för att komma in övningen eller bearbeta känslorna som kanske kommer upp.

Inga godis, utan tid och plats för känslor

Många av våra hundar är mycket konditionerade på godis och de gör allting för de. Godis är väldigt nyttiga när du vill lära din hund någonting nytt och behöver någon motivation. Däremot vill vi i dogan framkalla känslorna hos hunden. Hunden ska koncentrera sig på sig själv, på det den gör och hur det känns. Den ska märka dig, dina känslor och tvärtom. Det går inte när hunden bara tänker godis 😉 Så ta bort godis och leksak och om du märker att en övning inte passar er just nu, titta bara på det jag visar, gör så bra och på ett sätt som känns bra för er just nu och prova dig fram under tiden. Det finns ingenting som du kan lyckas eller misslyckas med i dogan. Vägen ni går tillsammans och tiden ni njuter av med varandra är målet! En väldigt viktig sak på den vägen är att du lär dig att vara närvarande, att koncentrera dig på dig och din hund och att vara öppen för det som händer, utan prestation. Redan det kommer att påverka relationen som ni har positivt. Är det så att du sitter hela tiden ensam på mattan och hunden ligger i andra hörnet, så är det så. Just det är det som påverkar relationen redan, som ger er möjlighet att lära känna varandra på ett nytt sätt, att du inte förväntar dig något av hunden. Du låter den vara som den är och hunden får observera det du gör utan att du motiverar den.

Doga-promenad (ca 2-3 km)

Söndag 18/7 kl 13.00-16.00

i Gråliden 12, Kåge

Max 6 ekipage

400 kr/ekipage