För vem?

”Hundmöten” är till för alla hundar som då får träffa andra hundar och träna på socialt beteende.

”Hundmöten” är också till för alla människor som vill lära sig mer om hundens kommunikation och beteende.

Förutsättningar:

Förutsättningen för att få delta i ”Hundmöten” är att du har gått ”Valp/unghundskurs”, ”Grundkurs” eller tagit privatlektionen. Där får du grundläggande kunskap om hundens kommunikation och min träningsfilosofi och jag lär känna dig och din hund.

Upplägg:

1 tillfälle á 90 min i Gräliden 12, Kåge

Varför ska du delta i ”Hundmöten”?

Hundar är sociala djur med en väldigt fin och nyanserad kommunikation. Att kunna uttrycka sig är medfött, men att kommunicera med andra, att tolka andra hundars uttryck och att visa lämpligt beteende anpassat till situationen, det måste var och en hund lära sig. Detta lärande sker huvudsakligen under valp- och ungdomsålder upp till slutet av puberteten (beroende på ras eller hundtyp mellan 1,5 och 3 år) men även senare kan en hund lära sig mycket om kommunikation.

För att kunna lära sig att kommunicera anpassat till situationen är det viktigt att hunden får möjlighet att träffa andra hundar. De här hundmötena ger hundarna just denna möjlighet att träffa, kommunicera och lära sig i en liten grupp av max 6 hundar. Träffarna äger rum under experthandledning en trygg miljö.

Som hundägare får du under mötet möjlighet att lära känna din hund, hur den reagerar och kommunicerar i olika situationer och hur du kan påverka hundens beteende.

Vad kommer vi att göra underHundmöten”?

Vi kommer inte bara att släppa hundarna i inhägnaden som finns i Gråliden.

Utifrån din och din hunds förmåga och behov reder vi ut hur en bra lärosituation kan se ut. Vi kollar vilka hundar ska släppas tillsammans. Det kan också hända att vi börjar med möten i koppel. Alla hundar kommer inte att göra samma övningar, alla hundar kommer inte att springa lösa tillsammans heller. Det beror helt på vilka hundar som deltar. Att bara sitta och observera hur andra hundar lekar med varandra är också en viktig del av träningen. Kan din hund inte hålla ut när andra hundar r röra sig så uppstår ofta problem i hundmötessituationer. Du kan inte heller förvänta dig att du kan kalla in din hund när den själv springer lös med andra hundar. A propos, lite inkallningsträning ingår automatiskt i träningen också 😉

Varje hundmöte blir annorlunda beroende på vilka hundar som deltar. Det gör det också spännande för dig som ägare eftersom du kommer att se din hund i samspel med olika andra hundar. Det är även spännande att se hur hela gruppdynamiken förändras när en hund kommer in eller lämnar gruppen.
För att alla ska kunna vara lugna under träffen, säkras hundar som kanske inte uppträder trevligt genom en munkorg.

”Hundmöten”

Söndag 23/1 kl 11.30-13.00

Söndag 30/1 kl 11.30-13.00

Söndag 6/2 kl 11.30-13.00

Söndag 13/2 kl 11.30-13.00

Söndag 20/2 kl 11.30-13.00

Söndag 27/2 kl 11.30-13.00

i Gråliden 12, Kåge

max 6 ekipage

200 kr/ekipage (5-kort 900 kr, 10-kort 1700 kr)