Vem är jag?

Jag är Sabrina Heinrich och glad över att du hittat hit.

Jag kommer från Tyskland och 2018 flyttade jag från Hamburg till norra Sverige tillsammans med min man Stephan, våra två hundar och vår katt.

2010-2013 gick jag en utbildning till hundpsykolog på Canis – Zentrum för Kynologie.

Jag drev egen hundskola i Tyskland i 7 år och specialiserade mig på arbetet med obalanserade, energifyllda och aggressiva hundar.

2019 startade jag HundTTS.

2019/20 gick jag utbildning som Dogalärare vid Hundsteg och 2020/21 utbildade jag mig till Yogalärare vid Lenas Hatha Yoga, två spännande och givande komplement till mina tidigare studier.

Sedan 2022 är jag Första hjälpen och HLR för hund-instruktör.

Ut- och fortbildningar

Mina hundar:

2001 fick jag min första egen hund, Fengo, en medelstor blandras. Han var en snäll och helt “normal” hund, men med honom som valp och två småbarn flyttade kaoset in. Jag var som ungdom ofta hos min moster och hennes hundar som lydde mig perfekt så att jag tänkte nog att jag förstod mig på hundar. Efter att ha gott en kurs hos en hundpsykolog insåg jag att jag inte visste någonting om hundar.

Tre år senare flyttade nästa valpen in, Skuddy, en Kleiner Münsterländer-blandning, en passionerad jägare som lärde mig först att alla hundar är annorlunda och sedan mycket om jaktbeteende.

Båda, Fengo och Skuddy fick följa med under min utbildning på Canis.

Under utbildningen träffade jag Omur, en medelstor schäfer-blandning som letade efter nytt hem i nio månaders åldern. Han flyttade in och jag fick lära mig mycket om hundars energi, frustrationstolerans och aggressivt beteende. Det var inte alltid lätt med honom och han pressade mig ofta till mina gränser. Idag lever vi i harmoni med varandra och jag är otroligt tacksam mot honom för allt som han har lärt mig.

Ett år innan vi flyttade till Sverige flyttade nästa valp in, Anima, min första tik och min första Australian shepherd. Det är en ras som blivit min favoritras. Anima var och är fortfarande väldigt energifull, en vallhund som uppfyller alla instruktionsbokens kriterier för en vallhund och en riktig hjärtanshund.

Inte minst pga mina egna hundar, specialiserade jag mig på att jobba med obalanserade och energifyllda hundar. Jag har mycket kunskap om problem som kan uppstå i samband med mycket energi som t ex aggression, frustration, brist på koncentration eller att ha det svårt att vara uppmärksam.

Den 10 augusti 2022 föddes Melina, Animas dotter, hos oss. Det var klart för mig att jag ville har kvar en av Animas valpar. Meilna valde mig till sin matte 😀 

Fips, Animas son, valde Stephan som sin husse och så blev var familj ännu lite större.