Vem är jag?

Jag är Sabrina Heinrich och glad över att du hittat hit.

Jag kommer från Tyskland och 2018 flyttade jag från Hamburg till norra Sverige tillsammans med min man, våra två hundar och vår katt.

2010-2013 gick jag en utbildning till hundpsykolog på Canis – Zentrum för Kynologie.

Jag drev egen hundskola i Tyskland i 7 år och specialiserade mig på arbetet med obalanserade, energifyllda och aggressiva hundar.

2019 startade jag HundTTS.

2019/20 gick jag utbildning som Dogalärare vid Hundsteg och 2020/21 utbildade jag mig till Yogalärare vid Lenas Hatha Yoga, två spännande och givande komplement till mina tidigare studier.

Ut- och fortbildningar

Mina hundar:

2001 fick jag min första egen hund, Fengo, en medelstor blandras. Han var en snäll och helt ”normal” hund, men med honom som valp och två småbarn flyttade kaoset in. Jag var som ungdom ofta hos min moster och hennes hundar som lydde underbart på mig så att jag tänkte att jag kände mig till med hundar. Nu gick jag en träning hos en hundpsykolog och lär mig att jag visste absolut ingenting om hundar. 

Tre år senare flyttade nästa valpen in, Skuddy, en Kleiner Münsterländer-blandning, en passionerad jägare som lärde mig först att alla hundar är annorlunda och sedan mycket om jaktbeteende.

Båda, Fengo och Skuddy fick följa med under min utbildning på Canis.

Under utbildningen träffade på jag Omur, en medelstor schäfer-blandning som letade efter nytt hem i nio månaders åldern. Han flyttade in och jag fick lära mig mycket om hundars energi, frustrationstolerans och aggressivt beteende. Det var inte alltid lätt med honom och han pressade mig ofta till mina gränser. Idag lever vi i harmoni med varandra och jag är otroligt tacksam mot honom för allt som han har lärt mig.

Ett år innan vi flyttade till Sverige flyttade nästa valpen in, Anima, min första tik och min första Australian shepherd, en ras som jag upptäckte som min favorit. Hon var och är fortfarande väldigt energifyll, en vallhund som den är i boken och en hjärtanshund.

Inte minst pga mina egna hundar, specialiserade jag mig på att jobba med obalanserade och energifyllda hundar. Jag har mycket kunskap om problem som kan uppstå i samband med mycket energi som t ex aggression, frustration, brist på koncentration eller att ha det svårt att vara uppmärksam.