För vem?

Innehållet på denna kurs är inte riktigt det som du kanske känner igen från andra valpkurser. Den handlar mer om en kurs som hjälper dig att förstå det som händer under din hundens utveckling, vad som påverkar er relation och hur du kan lära din hund någonting genom att prata tydligt med din kropp. Jag ser de som en komplimang eller ett bra underlag till alla andra aktiviteter som du gör med din hund.

Valp/unghundskursen ”Kommunikation, relation och fostran” är för dig som vill bygga upp relationen till hunden på förståelse, tillit och ömsesidig respekt. Kursen är speciell för valpar och ungar hundar, fast innehållet är samma som i grundkursen ”Kommunikation, relation och fostran”. Bara frågorna som dyker upp, syftar ibland mer på de unga hundarna.

Efter kursen vet du hur du kan visa din hund det du menar och du kan tolka hundens reaktion (svar). Du har kunskap om din hunds behov, om hur din hund lär sig och hur du lär din hund något. Du kommer att veta mer om din och din hunds relation och hur du kan påverka den.

Kursens mål är att du förstår. Du ska förstå varför din hund beter sig på ett visst sätt och varför hunden kommer att förändra sitt beteende när du förändrar något i ditt beteende. Du ska förstå på vilket sätt du och din hund påverkar varandra. Du lär dig att använda dessa kunskaper i alla träningar som du gör med din hund och på så sätt får en harmonisk vardag med din hund.

Ett kompendium ingår i priset.

Förutsättningar:

Inga.

Upplägg:

Kursen varar i 6 timmar, uppdelad i 2 eller 3 tillfällen och hålls på i Gråliden 12, Kåge.

Ett kompendium ingår i priset.

Vad kommer vi att göra under kursen?

Under kursen blandas teori med praktiska övningar. Jag kommer att visa kommunikation och övningar med de deltagande hundar. Därefter gör varje deltagare övningarna med egen hund. En del övningar görs en i taget och jag coachar så att du kan observera så många olika samtal mellan människa och hund som möjligt.

Ämnen som behandlas under kursen är:

  • grundläggande kunskap om kroppsspråklig kommunikation

  • hur relationen mellan dig och din hund ser ut och hur du kan förändra/fördjupa den
  • hundens energinivå och hur du kan påverka den
  • inkallning

  • att säga till hunden

  • att gå i koppel

  • dessutom finns mycket tid för att prata om alla aktuella frågor som du har

Efter du har gått kurs får du möjligheten att träffas, träna, bli coachade och ställa frågor på ”Träningsträffar”, ”Hundmöten” och olika avancerade kurser. Ämnen är t ex kontaktträning, att gå i koppel, inkallning, beteendeutredning mm.

Valp/unghundskurs ”Kommunikation, relation och fostran”

Lördag 11/12 samt 18/12 kl 14.00-17.00

i Gråliden 12, Kåge

max 6 ekipage

1200 kr/hund (Anmälan gäller för en hund, tillhörande människor får följa med så många som vill.)

Ett kompendium ingår i priset.